Latest Posts

Bonggol unta?apa tu?

By 8:04 PM

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang,
alhamdulillah masih diberi kesempatan,
untukku berbicara...

teringat aku disaat masih dibangku sekolah,
kami sering dijamu dengan tayangan video ceramah2 n motivasi,
dan setiap kali ceramah bab aurat je,
mesti penceramah tu akan bacakan hadis Rasulullah yg cukup familiar aku kira,

Ada dua golongan penghuni neraka yang aku belum pernah melihatnya: lelaki yang tangan mereka menggengam cambuk yang mirip ekor sapi untuk memukuli orang lain dan wanita yang berpakaian namun telanjang dan berlenggang lenggok.kepalanya bergoyang-goyang bak bonggol unta.mereka itu tidak masuk syurga dan tidak pula mencium baunya.padahal sesungguhnya bau syurga itu boleh tercium dari jarak sekian dan sekian.
maka berkerut2 lh mukaku membayangkan,
bonggol unta yg disebut oleh Rasulullah
macam manelh rupenye....

sekarang,
mane2 pn kaki ni melangkah,
pasti kutemui bonggol unta tersebut....



masyaAllah,
apa yg cntiknya bonggol tu?
mungkin bagi si pemakai bonggol ni,
makin tinggi bonggol,
makin cantik kot...

sekarang dh tersedia alat khas untuk menghasilkan bonggol2 ini,
bg yg berambut pendek digalakkan memakainya untuk menghasilkan bonggol yg cantik...


fesyen sekarang dh macam2,sampai jubah pn dh ad yg belah sana,belah sini tambah pulak dgn kain yg jarang..
manik sana,labuci sini,shape pn ikut body...
tapi pereka2 fesyen ni tidak menggunakan istilah jubah,
diorang pandai,tukar sikit jd busana muslimah...




to my dear kakak2,adik2,mak cik2,
sedarlah,
ini semua jarum halus syaitan,
yang salah tu cantik dimata kita,
nak berhias boleh,Islam xlarang tp byk benda kite kne alert,
tabarruj kne jauhi,nk bhias ad hadnye...

wallahualam,jaga diri,jaga hati,jaga iman...





You Might Also Like

2 bicara sahabat

  1. ee..x lawa langsung. =__="

    -->btw, selamat berbl0gging. ^_^

    ReplyDelete
  2. yup. betul sangat2!..i get idea from this information. i will modified untuk blog saya.tq

    ReplyDelete