Latest Posts

Tag from Pinky

By 5:22 PM

Bismillahirrahmaanirrahim. Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam, segala puji hanya layak untuknya. Entry kali ini untuk membalas tag dari seorang sahabat, Shira. Tag kali ini agak menarik ^_____^.

1. What is my name in your handphone?
+UDM Syira, salah eja kan?+

2. Who are me to you?
+mestilah sahabat, takkan pakwe saya pulak+

3. What you like best in me?
+muka awak bila awak cuak+

4. Word to describe me?
+kebudak tadikaan+

5. I LOVE/LIKE/HATE me?
+LOVE sudah pasti, kerana Allah+

6. Song for me?
+semua lagu Mazer Hain awak ambik la+

7. Colour for me?
+kan saya bagi warna lain bising lak, so pink la+

8. Advice(s) for me?
+buka mata luas-luas, baca betul-betul apa mak tulis ni,
yunk,
u must be like a butterfly tau,
bila ada tangan nak sentuh dia terbang larikan diri,
u jangan jadi cam ulat beluncas tau,
makin galak bila ada tangan sentuh,
fitrahnya kita girl perlukan boy,
but not now yunk,
now kita sama-sama raih cinta Ilahi dulu,
and yakinlah sampai masanya,
Allah akan bagi cinta kita kat boy yang juga bagi cinta dia kat Allah,
if not kat dunia,
yakinlah kat akhirat kelak,
selagi namanya jodoh,
kita akan bersama dia.+

Sekalian saja tag kali ini, dan dengan berbesar hatinya saya mahu tag sahabat dan juga senior saya, Kak Liena. Selamat menjawab tag untuk akak.

Akhir kalam, jaga diri, jaga hati, jaga iman.


You Might Also Like

5 bicara sahabat

  1. 1) nama saya eja mcm nie ya.. SHIRA.
    2) suka muka cuak eh? ok2..nanti kite buat slalu. mesti comelkan..? sbb tu dia suke tg0k.
    3)oloo..nape bdk tadika plak. bdk ribena la..hahha.
    4) eja maher zain pun x betull..saje jer tau. jeles! bueekk..hihihi.
    5) tq 4 the advice..yeker ulat bluncas mkin galak kalo kite pgg? ngee~~


    ^____^

    ReplyDelete
  2. @Hashira Yusoff
    1>biar la..phone book i, suke ati i la nak eja camne.hehe
    2>i don't mean that hehe
    3>kanak ribena purple..u kan giler pink,xsesuai la
    4>bukan jeles, jelas la
    5>try la pegang lau nak tengok

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Izinkan mencelah.
    Ada juga Rasulullah saw menyatakan; " Sesungguhnya syahid itu ada tujuh golongan, iaitu .... (akhirnya) gadis yang mati sebelum sempat bersuami.

    ReplyDelete
  4. @huzazi
    syukran atas perkongsian
    baru 1st time dgr hadith ni
    ilmu masih cetek.
    syukran sekali lg

    ReplyDelete
  5. saidah..
    mintak maaf saidah..
    xperasaan tag nie..
    orite...
    nnti kite jawab ye..hehe

    ReplyDelete